NDNV: Režirana akcija s ciljem da se posvadjaju novinarska udruženja i uništi otpor vlasti

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović ocenio je danas da „poslednja spinovanja i lažne vesti“ o pregovorima medijskih i novinarskih udruženja sa vlastima upućuju na mogućnost da je u pitanju „režirana akcija koja ima za cilj da medjusobno posvadja i uništi i ovo malo organizacija koje se suprotstavljaju vlasti“.

„Skoro da je neverovatno koliko spinovanja, lažnih vesti, pogrešnih tumačenja postoji u izveštavanju o pregovorima koje novinarska i medijska udruženja vode sa Vladom Srbije o medijskoj strategiji i drugim medijskim temama. Čovek počinje da se pita o čemu se tu radi i da li je u pitanju režirana akcija koja ima za cilj da medjusobno posvadja i uništi ovo malo organizacija koje se suprotstavljaju vlasti“, napisao je Sejdinović u autorskom tekstu za portal Autonomija (www.autonomija.info).

Ocenio je da je moguće da su novinarska i medijska udruženja najnovija meta sistematskog „čišćenja terena“ i uklanjanja svakog otpora u društvu, zato što su po njegovim rečima, „retka preostala ostrva koja odbijaju da ćute i poslušno klimaju glavom“.

Sejdinović je podsetio da su udruženja, u prisustvu medjunarodnih organizacija, započela pregovore sa Vladom Srbije o izradi nove medijske strategije, nakon što je vlast donela odluku da obustavi rad na tom dokumentu i rasformira postojeću radnu grupu, iz koje su ranije izašla relevantna novinarska i medijska udruženja, a u njegovoj izradi učestvovali jedino predstavnici vlasti i „režimskih asocijacija“.

„Uzgred, dokument u koji smo imali uvid u toj meri je loš i nestručan, da je čak i ova i ovakva vlast shvatila da sa njim ne treba da izlazi u javnost“, naveo je Sejdinović.