Na niškim fakultetima počelo polaganje prijemnih ispita

Na 13 fakulteta Univerziteta u Nišu počelo je polaganje prijemnih ispita. U zavisnosti od fakulteta i odseka prijemni ispiti trajaće do 29. juna. Na Filozofskom fakultetu u Nišu ukupan broj prijavljenih kandidata je 750, a najveće interesovanje jeste za psihologiju, engleski jezik i socijalnu politiku i socijalni rad, naglašavaju sa ovog fakulteta.

Odluka Vlade Republike Srbije je da ove godine na fakultete niškog Univerziteta, prvu godinu osnovnih akademskih i integrisanih akademskih studija upiše ukupno 4.843 kandidata. Za buduće brucoše Filozofskog fakulteta u Nišu ima 600 slobodnih mesta, a dekan ovog fakulteta Natalija Jovanović očekuje da će mesta na skoro svim studijskim programima biti popunjena.

Drugi upisni rok na Filozofskom fakultetu u Nišu biće u septembru i tada će moći da se polaže i prijemni ispit iz namačkog jezika koji od naredne godine počinje sa radom.

Upis kandidata na svim fakultetima u Nišu mora biti završen do 18. jula. Drugi konkursni rok visokoškolske ustanove će oglasiti najkasnije do 31. jula, a biće organizovan od 3. do 20.septembra.