Ljajić i Mitrović treninari samostalno, svi u reprezentaciji misle samo na Kostariku

foto: Fudbalski savez Srbije

Fudbaleri Srbije u Svetlogorsku nastavljaju sa pripremama za nastup na Svetskom prvenstvu. Adem Ljaljić i Aleksandar Mitrović za sada treniraju odvojeno od ostatka ekipe jer se još uvek oporavljaju od povreda, a svi u timu najviše razmišljaju o prvom protivniku, selekciji Kostarike.

Očekivanja pred prvi duel u Rusiji za medije su izneli iskusni štoper Duško Tošić i rezervni golman Predrag Rajković. Intervju sa njima objavljen je i na sajtu Fudbalskog saveza Srbije, a tom prilikom moglo se osetiti da našu reprezentaciju još uvek drži dobro raspoloženje posle ubedljive pobede u poslednjoj prijateljskoj utakmici. Sa druge strane, naš prvi protivnik Kostarika nije oduševila u porazu od 1:4 protiv Belgije. Tošić je rekao da su svi pažljivo gledali ovu utakmicu i da uglavnom znaju šta mogu da očekuju u duelu sa Kostarikom. Štoper Srbije podseća da do tog meča ima još vremena i da će neke taktičke zamisli sigurno biti uvežbavane na preostalim treninzima.

„Ne mogu da pričam previše o taktici, ali je svima ovde jasno koliko nam je ta utakmica važna. Kostarika nije selekcija koja će prva napasti protivnika, čekaće oni strpljivo svoju šansu, kao što su je dočekali u meču sa Belgijom kada su poveli, ali je kasnije kvalitet Belgijanaca isplivao na površinu i jasno je zašto su jedni od kandidata za najviši plasman na Mundijalu“, rekao je Tošić.

foto: Fudbalski savez Srbije

Čuvar srpske mreže Predrag Rajković najviše je govorio o golmanu Kostarike Navasu, koga smatra provklasnim igračem, ali i ističe kako veruje da će naši fudbaleri uspeti da ga savladaju.

„Navas je golman svetske klase, a pošto je i on čovek od krvi i mesa, naravno da može da mu se da gol. Belgijanci su četiri puta pokazali kako se to radi. Uzdam se prilično u naše napadače i ubeđen sam da će uspeti da savldaju ovog sjajnog golmana“, kaže Rajković.

Oba reprezentativca Srbije slažu se da Kostarika, čak iako ne igra napadački fudbal, predstavlja opasnog protivnika, ali i da će baš ta prva utakmica za nas biti i najvažnija na prvenstvu.

foto: Fudbalski savez Srbije
TV K::CN