Dogovoreni datum i mesto sastanak Putina i Trampa

Moskva i Vašington dogovorili su datum i mesto sastanka predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i Donalda Trampa, javio je TASS.

Detalji sastanka će biti objavljeni sutra, rekao je novinarima savetnik ruskog predsednika Juri Ušakov i dodao da će se predsednici sastati u trećoj zemlji koja je pogodna i za Rusiju i za SAD.

Danas su se u Kremlju sastali Putin i Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton.

Putin je rekao da bi Boltonova poseta mogla biti prvi korak ka potpunoj obnovi odnosa SAD i Rusije.

Ušakov je rekao Rusija i SAD već dugo razgovaraju o samitu preko „zatvorenih kanala“.

„Mogu reći da je postignut dogovor o održavanju samita, čak i dogovor o vremenu i mestu. Verovatno ćemo to objaviti sutra zajedno s našim kolegama iz SAD“, rekao je Ušakov.

Putin je na sastanku s Boltonom izrazio nadu da će dve zemlje „uspostaviti pune odnose zasnovane na ravnopravnosti i uzajamnom poštovanju“.

Ruski predsednik je rekao da su odnosi Moskve i Vašingtona na niskoj tački uglavnom zbog unutrašnje političke borbe u SAD. Bolton je Putinu rekao da su se lideri SAD i Rusije sastajali kada su u prošlosti postojale razlike između dve zemlje, što je bilo „dobro za obe zemlje, dobro za stabilnost u svetu“, i dodao da predsednik Tramp „ima snažna osećanja po tom pitanju“.

 

Izvor: Beta