Dan opštine Aleksinac

Nizom manifestacija koje su počele juče, a završavaju se večeras koncertom grupe Atomsko sklonište na stadionu za male sportove TAŠ, opština Aleksinac je proslavila svoj dan. Centralnoj manifestaciji u Domu kulture u Aleksincu prisustvovao je i ministar uprave i lokalne samouprave Srbije Branko Ružić koji je rekao da će nove dopune zakona biti potpuno u službi građana.

Dan opštine je idealna prilika da se sumiraju rezultati koji su bili u proteklom periodu. Predsednik opštine Aleksinac kaže da je najponosniji na projekte koje je grad realizovao u protekle 3, 4 godine i dodao da je Aleksinac danas malo mesto u kojem postoji budućnost za mlade generacije.

Muzika i pesma Aleksinačkog mešovitog hora i orkestra obeležila je glavnu manifestaciju ovogodišnje proslave dana opštine koja se održavala u Domu kulture u Aleksincu. Njoj je prisustvovao i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić. On je rekao da su u pripremi nove izmene i dopune zakona o lokalnim samoupravama koje će biti izrađene tako da budu u službi građana.

Dan opštine Aleksinac nekada se proslavljao 13. oktobra, a od 2003. godine proslavlja se 5. juna. Ovaj datum veoma je značajan za Aleksinac jer se na taj dan 1833. godine grad prvi put našao u sastavu tadašnje Kneževine Srbije.