Astmatičari i hronični bolesnici da se paze!

U Srbiji će sutra biti nestabilno i toplo, ujutro i pre podne u većini mesta pretežno sunčano, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.


 

Od sredine dana biće promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinama. Duvaće slab i umeren vetar, zapadni i severozapadni.

Jutarnja temperatura kretaće se od 12 do 20 stepeni Celzijusa a najviša dnevna od 27 do 32 stepena.

U Beogrdu će sutra ujutru i pre podne biti pretežno sunčano a od sredine dana promenljivo oblačno u pojedinim delovima grada sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom. Duvaće slab i umeren vetar, zapadni i severozapadni uz jutarnju temperaturu oko 20 stepeni, a najvišu dnevnu oko 30 stepeni Celzijusa.

U Srbiji će naredne sedmice biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno sa sunčanim intervalima i lokalnom pojavom pljuskova i grmljavina, uglavnom posle podne i uveče.

Temperatura će biti u postepenom porastu, u petak i subotu u većini mesta oko 33 stepena a od nedelje u manjem padu.

U Beogradu će naredne sedmice biti slično vreme. Temperatura tokom celog perioda znatno iznad proseka za ovo doba godine.

Kome ovakvo vreme neće prijati?

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 4. jun 2018. godine:

Uticaj vremenskih prilika neće prijati hroničnim bolesnicima, naročito srčanim i astmatičarima, pa im se preporučuje da poslušaju savete lekara.

Meteoropatske reakcije u vidu glavobolje i promenljivog raspoloženja moguće su kod osetljivih osoba, naročito u drugom delu dana.

Beta