Reorganizacija Direkcije za javni prevoz Niša

Direkcija za javni gradski prevoz grada Niša više neće voziti na linijima 7, 12 i 34 zbog lošeg stanja vozila. To su autobusi preuzeti od Aerodroma 2015. godine i prešli su skoro milion kilometara, navodi gradski većnik za komunalne delatnosti IgorVojinović. Do prvog jula biće izabran novi prevoznik, a do tada će prevoz putnika na ovim realacijama i dalje obavljati Direkcija.

Za izbor novog partnera grad se odlučio iz ekonomskih razloga, objašnjava Vojinović. Ulaganje skoro 300 miliona evra u nabavku novih autobusa se ne isplati, a prioritet je kako kaže ulaganje u kvalitet prevoza i omogućavanje besplatnog prevoza određenom broju građana.

Otpuštanja radnika neće biti  a izmene koje će se uslediti u Direkciji za prevoz grada Niša odnose se na uvođenje univerzalnog radnog mesta kondukter-kontrolor.

Grad Niš nakon 11 godina ponovo raspisuje nabavku za izradu nove studije javnog gradskog i prigradskog prevoza koja treba da pruži smernice, defniše nove redove vožnje i kriterujume za izbor prevoznika, saopšteno je iz gradske kuće. Cena prevoza za građane neće biti povišena.

 

 

 

 

TV K::CN