Poslanici konstatovali ostavku Vujovića

Skupština Srbije nastavila je objedinjenu načelnu raspravu o više predloga zakona među kojima je i predlog o izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Konstatovana ostavka ministra finansija Dušana Vujovića.

Poslanici su konstatovali ostavku Vujovića, koju je podneo 7. maja i na taj način mu je zvanično prestala funkcija.

Vujović je odlučio da se sa mesta ministra finansija povuče iz ličnih razloga.

On je u ostavci naveo da su četiri godine, koliko je dugo bio ministar, „sasvim dovoljne da se čovek pokaže na javnoj funkciji“.

„Mislim da u uslovima demokratije četiri godine razuman rok da se čovek pokaže na javnoj funkciji i zato bih želeo da se iz porodičnih, ličnih i profesionalnih razloga povučem sa funkcije ministra finansija u Vladi“, naveo je Vujović u pismu ostavke.

Kada je reč o predlogu zakona o izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti, ministarka saobraćaj i infrastrukture Zorana Mihajlović, juče je rekla obrazlažući zakon, da bi izgradnja pod povoljnijim uslovima za njih mogla da počne krajem avgusta i to u Vranju, Nišu i Kraljevu, gde već postoje pripremljene lokacije.

Po usvajanju zakona, pored određenih odluka koje će doneti Vlada Srbije poput odluke o prenosu investitorskih prava, proglašavanju opšteg interesa, isto tako će, kaže Mihajlović, Ministarstvo finansija utvrditi kriterijume za kreditnu sposobnost.

„Neće biti nikakvih rang lista. Svi pripadnici koji žele da kupe stan, a koji su se do sada prijavili da su zaintresovani, imaće priliku da kupe mnogo veće stanove ukoliko postoji interesovanje s njihove strane“, rekla je Mihajlovićeva.

Poslanici Skupštine Srbije raspravljaće i o dugo očekivanom zakonu o katastru i o paketu saobraćajnih propisa.

TV K::CN