Nagrađeni dobrovoljni davaoci krvi i mladi motivatori

Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi u Nišu obeležen je dodeljivanjem priznanja najaktivnijim davaocima. U ovom gradu ih je 35. Mihajlo Jovanović najmlađi je humanista među njima a on je svoje mesto u ovoj grupi zaslužio najboljim literarnim radom na temu Krv život znači. Svrha svega ovoga je da se od malih nogu širi svest o tome koliko je davalaštvo neophodno.

Mihajlo Jovanović, učenik petog razreda kaže da voli da pomaže drugima i da se raduje što i on može da kroz pisanje i motivaciju nekom spasi život. Najmlađi humanista osvojio je prvo mesto na literarnom konkursu “Krv život znači” u kategoriji osnovaca.

Sam osećaj da sam svojim životom i svojom krvlju pomago nekome kome je potrebno izaziva u meni zadovoljstvo, objašnjava Nišlija Slaviša Lazć.

Iz Crvenog Krsta u Nišu naglašavaju da je ovo okupljanje idealna prilika da se dobrovoljnim davaocima krvi iskaže poštovanje i zahvalnost za dobro delo koje čine.

Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi obeležava se sa ciljem da podigne pažnju javnosti o potrebama koje život znače.

TV K::CN