Izgradnja stanova za bezbednjake krajem avgusta u tri grada

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će krajem avgusta početi gradnja prvih stanova za pripadnike službi bezbednosti u Kraljevu, Vranju i Nišu.
Izgradnja će početi po završetku tenderske procedure, izjavila je Mihajlović u Skupštini Srbije, gde pred poslanicima predstavlja 20 zakonskih predloga iz njenog resora.

Ona je istakla da je investicija države u prvoj fazi jeftine stanogradnje vredna 64 miliona evra u naredne dve, dve i po godine, a u prvoj fazi gradiće se 1.578 stanova u Nišu, Vranju, Beogradu, Kragujevcu, Kraljevu i Novom Sadu.

Projekat će sprovoditi Građevinska direkcija Srbije, prema projektu Instituta CIP.

Oko 30.000 pripadnika snaga bezbednosti je stambeno nezbrinuto i zbog toga smo se opredelili da kroz ovaj zakon pokrenemo sistemsko rešavanje tog problema, a mislimo da je to od ogromnog značaja i za ukupni privredni razvoj Srbije, kazala je Mihajlović.

Predočila je da će to značiti i lokalnim samoupravama, koje će imati mogućnost da naplaćuju porez.

Mihajlović je predočila da je u završnoj fazi ogledni stan i da će se stanovi graditi po svim standardima energetske efikasnosti od domaćeg materijala, a usvojena je lista domaćih proizvođača koji mogu da učestvuju u tom poslu.

TV K::CN