Inkubatori na dar

Klinički centar u Nišu dobio je dva mobilna inkubatora vrednosti oko 1.600 000 dinara. Donator je niška kompanija Tami Trade, a po jedan inkubator dobiće Odeljenje neonatologije GAK i Odeljenje intenzivne nege Klinike za dečje interne bolesti KC Niš.

– Za Klinički centar u Nišu svaka donacija je dobrodošla. Zato pozivam i druge društveno odgovorne firme da se uključe, izjavio je direktor KC u Nišu Zoran Radovanović.

Na Dečijoj klinici se tokom godine leči oko 3 500 dece sa različitim dijagnozama, a Odeljenje neonatologije i intenzivne nege je jedan od najurgentnijih i najvitalnijih delova niške Klinike.

-Zato je imperativ ove klinike razvoj prematurologije i već se počelo sa obezbeđivanjem neophodne opreme, izjavila je dr Emilija Golubović, direktorka Klinike za dečje interne bolesti.

-Značaj inkubatora za Odeljenje neonatologije je veliki, ako se uzme u obzir da je sve više prevremeno rođenih beba i novorođenčadi koje su došle na svet vantelesnom oplodnjom, iyjavio je direktor GAK KC u Nišu Bojan Lukić.

Darodavcu nije prva akcija darivanja, ali mu je posebno drago što odlazi za potrebe naših najmladjih sugradjana.

– Darivali smo i tu nećemo stati, izjavio je direktor kompanije Tami Trade Jovica Stojanović.

Prema nezvaničnim podacima na ginekološkoj klinici u Nišu, na godišnjem nivou, rodi se oko 40-oro dece težine ispod 1.500 grama.

TV K::CN