Za zločin na Zakintosu traži se doživotna kazna za srpske državljane

Za sedam srpskih državljana koji su među devet optuženih za ubistvo Amerikanca Bakari Hendersona na Zakintosu, u optužnici se traži najstroža kazna doživotnog zatvora, piše „Politika“.

Istraga je, kako navodi Politika, ustanovila da je mladić umro za 11 sekundi od udaraca nogom u glavu i da jedan od učesnika u krivičnom delu nije nikada identifikovan.

Prema odluci veća za prekršaje Zakintosa, ta kazna se traži u optužnici na 55 stranica za devetoricu učesnika u tom krivičnom delu, a šestorici aktera, srpskih mladića, sudiće se za „teško krivično delo ubistva bez predumišljaja u spokojnom psihičkom stanju“.

Za delo „direktnog saučesništva u ubistvu bez predumišljaja“ će se suditi jednom, a preostaloj dvojici za delo „pokušaja ubistva“.

Grčki mediji, kako se navodi, i sada kao i u julu 2017, kada se ubistvo u kojem su učestvovala sedmorica Srba dogodilo, ovu vest objavljuju kao najvažniju, podsećajući na detalje tragičnog događaja ispred bara u Laganasu, prenoseći detalje optužnice i zahtev da se akterima produži pritvor uz konstataciju da je reč o „jednom od najbrutalnijih ubistava viđenom među mladima“.

Istraga je ustanovila da je jedan od aktera imao i „bokser“ na ruci i da je nesrećni mladić nastradao odmah, tačnije za 11 sekundi od jednog udarca u glavu, a u optužnici je podvučeno da su i tada, iako je mladić bio u nesvesti, nastavili da ga udaraju nesmanjenom žestinom.

TV K::CN