VREMENSKA PROGNOZA: Jaka košava, po podne naoblačenje i kiša, ali toplo

U Srbiji će danas biti toplo i vetrovito. Po podne postepeno naoblačenje, na zapadu, jugozapadu i jugu ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak.

U Srbiji će danas biti toplo i vetrovito. Pre podne pretežno sunčano, po podne postepeno naoblačenje, na zapadu, jugozapadu i jugu ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak.

Vetar će biti slab i umeren, u košavskom području i na planinama jak, jugoistočni, u južnom Banatu i donjem Podunavlju i olujni, topla košava.

Jutarnja temperatura od 10 do 16 C, najviša dnevna od 24 do 28 stepeni, saopštio je Republički hidrometeoroloski zavod.

I u Beogradu će danas biti toplo i vetrovito. Pre podne pretežno sunčano, po podne postepeno naoblačenje. Vetar umeren i jak jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 15 C, najviša dnevna oko 27 C.

Prema progmnozi za narednih sedam dana, do četvrtka će biti promenljivo oblačno i svežije, mestimično sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima, ponegde praćenim grmljavinom. Zatim pretežno sunčano i malo toplije.

U ponedeljak će biti umeren i jak južni i jugoistočni vetar, u južnom Banatu i donjem Podunavlju povremeno olujni (topla košava), krajem dana u slabljenju.

TV K::CN