Salah i Mitrović vladaju Ostrvom

Engleski novinari su napravili zanimljivo poređenje dvojice trenutno najboljih napadača u Premijer ligi i Čempionšipu, Mohameda Salaha, odnosno Aleksandra Mitrovića. Dvojica golgetera definitnivno su obeležila drugi deo sezone na Ostrvu.

Kako fudbaler Liverpula trese mreže u Premijer ligi, tako ga u stopu prati srpski reprezentativac u rangu ispod. Napadač „orlova“ je prvu utakamicu za Fulam odigrao 3. februara i od tada je postigao deset golova. Boljim golgeterskim učinkom u prethodnih 10 nedelja u nekom ostrvskom prvenstvu može samo da se pohvali Salah, koji je postigao gol više.

Reprezentativac Egipta igra igra u životnoj formi, u dosadašnjem toku sezone postigao je 40 golova u svim takmičenjima, i jedan je od najzaslužnijih za povratak Liverpula među četiri najbolje ekipe u Ligi šampiona.

Sa druge strane, Mitrović je prelaskom u Fulam doživeo veliki preporod. Srbin je za Njukastl samo jednom zatresao mrežu u prvom delu sezone, a za smao dva i po meseca u dresu tima koji trenira Slaviša Jokanović postao je najefikaniji igrač svog matičnog kluba. Od svih igrača Njukasla, bilo da su u timu ili na pozajmici, ove sezone najviše golova dao je upravo Mitrović. On je sa ukupno 11 golova na čelu je ove liste. Sledeći su Adam Amstrong i Ajvan Toni sa po deset golova.

TV K::CN