Obnovljena akreditacija Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika „Železnice Srbije“

Jedna od najpoznatijih zdravstvenih ustanova u Nišu – Železnička ambulanta, akreditovana je za narednih sedam godina, tako da će i radnici Železnica Srbije, pod čijim je okriljem, i svi drugi građani moći tamo da se leče. Rukovodstvu Zavoda svečano je uručen sertifikat, a direktor Zavoda Vlado Batnožić kaže da ovom akreditacijom, najviše dobijaju Nišlije.

Sertifikat, zahvaljujučći kome će Đeleznička ambulanta nesmetano raditi i narednih sedam godina pomoćnici direktora Zavoda Slobodanki Milovanović uručio je šef odseka za akreditaciju Vlado Davkovski. On je rekao da je ovaj Zavod, odnosno ambulanta, ispunila sve propisane uslove i da je u odnosu na prošli period usluga zdravstvene zaštite kvalitetnija.

Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika „Železnice Srbije“ u Nišu, leči više od 30000 građana Niša. Generalni direktor Zavoda izjavio je da se sertifikatom potvrđuje kvalitet rada Ustanove, koja ove godine proslavlje 130 godina rada.

Nišlije kažu da je osoblje Zavoda ljubazno, ali imaju primedbe na zakazivanje pregleda.

Zavod za zdravstvenu zaštitu „Železnice Srbije“ osnovan je 1886. godine, dok je dve godine kasnije otvorena prva ambulanta za železničke radnike. Ova ustanova je posle Pasterovog zavoda najstarija zdravstvena ustanova u Nišu.

TV K::CN