Nišlijka Una Dimitrijević dobila Grand prix na festivalu u Moskvi(VIDEO)

Nišlijka Una Dimitrijević osvojila je Grand prix u Moskvi na međunarodnom muzičkom festivalu “ Open Europe- open planet”( ОТКРЫТАЯ ЕВРОПА – ОТКРЫТАЯ ПЛАНЕТА“) koji ove godine obeležava 15 godina postojanja.

Una je nastupala u kategoriji vokala( pop pevanje) za uzrast od 9-12 godina, i pevala dve pesme, domaću – “ Jedanaest”(Marija Šerifović) i međunarodni hit “This is a man’s world“(Christina Aguilera). Sedmočlani žiri sastavljen od predstavnika različitih zemalja, ocenio ju je najvišim ocenama u obe pesme( dobila je sve desetke) i zahvaljujuci tome Una je osvojila Grand prix, najvišu nagradu u svojoj kategoriji. Takođe, zbog najviših ocena u ukupnom plasmanu, proglašena je i apsolutnom pobednicom festivala.

Takmičenje se održava u različitim kategorijama, vokal( pop pevanje, pevanje narodnih pesama, solo pevanja), instrumentalna muzika, šou programi. Na festivalu je ucestvovalo preko 4000 ucesnika u različitim kategorijama.

Inace, pre sest meseci, tačnije u oktobru prošle godine osvojila je prvo mesto u svojoj kategoriji na festivalu Silver Yantra u Velikom Trnovu, Bugarska.