Nišavski okrug ponovo otvorio vrata za građane

Načelnica Nišavskog okruga, Dragana Sotirovski, organizovala je novi prijem za sve zainteresovane građane koji su imali pitanja, predloge i sugestije. Ovo je treći prijem u upravi Nišavskog ukruga, a do sada je primljeno više od 40 ljudi koji dobili potrebne savete i usmerenja.

Na razgovor sa načelnicom došli su predstavnici inicijative da se reše problemi sela. Kako kažu, nezadovoljni su načinom funkcionisanja zadruge Morava Donja Trnava u kojoj su nerešena imovinska, pravna i druga pitanja. Zadruga prema njihovim rečima treba da bude narodna, a ne u službi jedne porodice.

Dragana Sotirovski ističe da ima pozitivnih primera Zadruga i da će svaki dobar predlog država podržati.

Za ova tri meseca na konkretnim primerima pokazalo se da pomoć za mnoge probleme nije izostala. Jedan od najupečatljivih bio je slučaj slučaj niške porodice koja učestvuje u čuvanju i održavanju spomen-kompleksa “Čegar” u Nišu. Za njihov doprinos primali su samo 18 hiljada dinara i od tog novca izdržavali petočlanu porodicu. U naredna četiri meseca članovi porodice će biti zbrinuti.

Među predlozima o kojima se danas razgovaralo bio je i način uređenja kuće Dragutina Matića u okolini Gadžinog Hana. Po rečima načelnica ideja je odlična i biće prosleđena predsedniku opštine Gadžin Han.

 

 

 

TV K::CN