Lepo vreme, putevi prohodni

Lepo vreme i dobra prohodnost puteva pratiće vozače i u predstojećim pazničnim danima, što će sigurno doprineti pojačanom intezitetu saobraćaja, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Kako se navodi, iako su mnogi iskoristili prethodne dane da otputuju negde za prvomajske praznike, i u toku današnjeg dana moguć je pojačan saobraćaj i nešto veći broj vozila, pre svega na autoputevima, kao i na svim putevima koji vode ka turističkim mestima i vikend naseljima i izletištima.

Vozačima se savetuje da imaju više opreza za volanom, a posebnu pažnju potrebno je obratiti na onim deonicama na kojima se izvode radovi.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza, zadržavanja su do 30 minuta.

U saradnji AMSS i MUP-a postavljene su dve veb kamere na AMSS portalu koje prate stanje na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom.

U planu je aktivacija kamera na još tri najfrekventnija granična prelaza – Horgoš, Preševo i Gradina uoči turističke sezone.

Prikaz trenutnog stanja na graničnom prelazu Batrovci uskoro biće dostupan i svim korisnicima naše aplikacije koja je namenjena za mobilne uređaje.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima.

Izvor: Tanjug

TV K::CN