Francuski ambasador u Nišu

Francuska voli Srbiju i odnosi dve zemlje se razvijaju na najbolji mogući način, izjavio je francuski ambasador Frederik Mondoloni u Nišu. U Nišu ga je, povodom 15 godina postojanja Francuskog instituta, ugostio gradonačelnik Darko Bulatović, koji je tom prilikom najavio nove zajedničke projekte.

Francusko-srpsko prijateljstvo datira iz daleke prošlosti. Ove godine se obeležava 15 godina postojanja Francuskog instituta, tim povodom ambasador Francuske Frederik Mondoloni, rekao je da će dve zemlje nastaviti da brinu o kulturnom nasleđu.

Ove godine se navršava 100 godina od završetka Velikog rata koji je veliki jubilej za ove dve zemlje, naglasio je gradonačelnik Niša. On je najavio i nove projekte koje će Grad realizovati u saradnji sa Francuskim kompanijama.

Francuski Institut u Nišu osnovan je 16. aprila 2003. godine.U okviru svog programa Institut ostvaruje projekte u oblasti kulture, obrazovanja, umetnosti, francuskog jezika. Cilj je da kroz kulturu i obrazovanje, dve zemlje održe višegodišnje prijateljstvo.

TV K::CN