AMSS: Pojačan intenzitet saobraćaja

Predstojeći praznici će sigurno doneti veći broj vozila i pojačan intenzitet saobraćaja tokom celog dana, ali i vikenda. Najopterećeniji su auto-putevi, kao i svi ostali putevi koji vode ka turističkim mestima i vikend naseljima, saopštava AMSS i savetuje vozačima da ukoliko naiđu na usporenu vožnju ili kraće zastoje voze sigurno, budu strpljivi za volanom i ne ulaze u rizična preticanja i obilaženja kolona.

Još jedna promena vremena koja će doneti mokre kolovoze i smanjenu vidljivost, sigurno će vožnju činiti napornijom i zahtevnijom, a brzinu treba prilagoditi uslovima na putu. Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP „Putevi Srbije“ nema zadržavanja na naplatnim stanicama. Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima naših graničnih prelaza zadržavanja su oko 30 minuta.

Na teretnim terminalima se na izlazu iz Srbije ka Madjarskoj na „Horgošu“ čeka oko četiri sata, a na „Kelebiji oko sat vremena. U ovim prazničnim danima može doći do formiranje dužih kolona vozila na graničnim prelazima pa je preporuka da se u tim danima koriste granični prelazi koji su manje opterećeni.