Vučić: Srbija mora da ima sposobnu vojsku

Srbija je mala zemlja koja želi da sačuva svoju slobodu i suverenitet, a da bi to mogla da uradi mora da ima sposobnu armiju, poručuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik, koji je ranije danas prisustvovao taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem „Sadejstvo 2018“, rekao je da je Srbija mala zemlja koja se ne nalazi u vojnim blokovima i koja želi da sačuva svoju slobodu i suverenitet.

„Kao mala zemlja, da biste to mogli da uradite, morate da imate sposobnu armiju i zato ćemo u nju da ulažemo. Zahvalan sam momcima i devojkama koji su ovo uradili sa mnogo truda i angažmana. Hvala komandnom kadru na dobroj uvežbanosti“, poručio je Vučić u obraćanju nakon vežbe.

Rekao je da će pripadnici Vojske Srbije ove godine osetiti poboljšanje životnog standarda.

Ukazao je da su na vežbi na Pasuljanskim livadama mogla da se vide oružja koja su bila, kako kaže, na štokovima za uništenje.

„Mi smo ih izvukli odande, obnovili resurse i mogli ste da vidite da ona dobro rade. Mogli ste videti i izviđačke avione i bombardere. Danas ih imamo sedam, a uskoro očekujemo da u resursu imamo svih 12. To znači da imaju dozvolu i da su ispravni i da mogu da funkcionišu“, istakao je predsednik.

Ukazao je da su nova vozila – borbena oklopna vozila i protivoklopno lansirno oruđe, koje je, dodao je, bilo na uništavanju u Smederevskoj Palanci, jer je neko obećao da ćemo to uništiti.

„Nismo to uništili i baš me briga šta su obećavali. Videli ste da to danas odlično radi“, rekao je Vučić.

„Nadam se, želim i verujem da ćemo moći da postižemo bolje rezultate u vežbama koje predstoje“, naglasio je Vučić.

Prema njegovim rečima, redovna vežba Četvrte brigade Kopnene vojske održana je u veoma teškim meteorološkim uslovima.

„Učestvovala je samo Četvrta brigada i mali deo pripadnika Specijalne brigade. Pokazali su zavidnu disciplinu i dobru utreniranost“, naglasio je predsednik Srbije.

Na vežbama su urađene neke stvari koje drugi ne rade na svojim vežbama, a to su mi ukazali Diković, Simović i Stopa, kaže Vučić.