Vučić o Kosovu i natalitetu u svom obraćanju naciji

U svom obraćanju naciji, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je da se pokušava na sve načine da se dođe do mira i do rešenja kosovsko-metohijskog čvora. On je istakao da je Zajednica srpskih opština „mrtvo slovo na papiru“. Ključni problem Srbije je to što nemamo dece, a bez njih nema ni budućnosti, poručio je Vučić.

 

 

Na godišnjicu martovskog pogroma na Kosovu, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je da je u Briselskom sporazumu 6 tačaka posvećeno Zajednici srpskih opština, što je skoro polovina onoga što ovaj dokument predviđa. On je dodao da je za sada ZSO „mrtvo slovo na papiru“

 

 

Na pitanje da li ostaje pri stavu da će u aprilu izaći sa predlogom rešenja za Kosovo i Metohiju Vučić je podvukao da ostaje pri svemu što je govorio, ali da će za sebe uvek zadržati mogućnost da zbog specifičnosti spoljnopolitičke situacije nešto ubrza ili uspori. Ali ističe da će svakako narod odlučiti o svemu.

 

 

Vučić je saopštio i to da je Vlada usvojila mere za podsticaj rađanja, za prvo dete 100.000 dinara, za drugo dete 12.000 dinara mesečno tokom dve godine, za treće dete 18.000 dinara. Ove mere će početi da se primenjuju od 1. jula, a sve će važiti od 1. januara sledeće godine.

 

 

Vučić je upozorio da ukoliko problem nataliteta ne obradimo odmah, izgubićemo zemlju, a na to nemamo pravo, jer je naša obaveza da brinemo o otadžbini i budućnosti.

TV K::CN