Vučić: „Kompromisnom rešenju protive se oni koji su udvorički ćutali“

U Srbiji se kompromisnom rešenju za Kosovo i Metohiju protive oni koji su udvorički ćutali ili su išli naruku svima koji su radili na legitimisanju i priznanju kosovske nezavisnosti, ocenio je predsednik Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovarajući na pitanje novinara kako vidi to što deo nacionalističke opozicije traži referendum da bi se odbacila ideja podele Kosova ili bilo kojeg kompromisnog rešenja za KiM, rekao je da je njegov angažman usmeren upravo na to da se nezavisnost pokrajine delegitimiše.

Podsetio je da se Crna Gora od Srbije odvojila 2006. godine, a da je 2008. jednostrano proglašena nezavisnost Kosova, te da je najveći broj zemalja priznao tu nezavisnost 2008. i 2009. godine.

„U to vreme nije bilo Vučića na vlasti, već su tada na vlasti bili oni koji traže referendume. Bili su baš ti koji su nas saterali u ambis, gde mi sada rukama, penjući se uz provaliju, pokušavamo da izađemo i izvučemo Srbiju da smemo i možemo da se pitamo za bilo šta, jer do juče se nismo pitali ni za šta. Vratili smo se u dijalog“, naglasio je Vučić u Zrenjaninu gde je položio kamen temeljac novog pogona kompanije „Eseks Jurop“.

 

TV K::CN