Vođi „Alkatraza“ šest meseci kućnog zatvora uz nanogicu

Treći osnovni sud u Beogradu osudio je Nikolu Vavića, jednog od vođa Partizanove navijačke grupe „Alkatraz“, na šest meseci kućnog zatvora uz nanogvicu, pošto je potvrdio sporazum o priznanju krivice koji je Vavić u decembru zaključio sa Tužilaštvom.

Ova presuda je pravosnažna jer su se i Vavić (26) i tužilaštvo odrekli prava na žalbu, a oštećeni u ovom postupku nisu želeli da svedoče.
Naime, Vavić se nagodio se u decembru sa Trećim osnovnim tužilaštvom da za pomenutu kaznu prizna da je u junu prošle godine ispred jednog beogradskog splava Nataši M. (21) naneo teške povrede udarcem u glavu.

Sa tužilaštvom je zaključio sporazum o priznanju krivičnog dela teške telesne povrede.

Prema sporazumu, koji je presudom potvrdio sud, on u kućnom zatvoru treba da bude pod elektronskim nadzorom odnosno da nosi elektronsku narukvicu oko noge, preko koje će se pratiti njegovo kretanje.

Ako prekrši ograničenja, preti mu izvršenje kazne u „pravom“ zatvoru.

Incident se dogodio na obali Save u junu ove godine, nakon svađe Vavića i dečka devojke koju je povredio Vavić.

Mediji su nakon incidenta pisali da je Vavić devojku povredio pištoljem, ali za to nije bilo dokaza. On je priznao da je u ruci imao mobilni telefon.

Vavić je odranije poznat srpskom pravosuđu. Bio je osuđen zbog dilovanja narkotika, zbog čega je u zatvoru proveo 2010. i 2011. godinu, sve do opšte amnestije 2012. godine.

U aprilu prošle godine je pravosnažno oslobođen optužbi za pokušaj ubistva radnika obezbeđenja splava „Blejvoč“ Roberta Radojičića (27) zbog nedostatka dokaza.

U januaru ove godine bio je ranjen u nogu nakon tuče ispred jednog noćnog kluba u centru Beograda.

 

Izvor: Tanjug

TV K::CN