Šutanovac podneo ostavku, ostaje u DS-u

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac podneo je ostavku na to mesto, ali ostaje u DS-u. Kako je rekao na otvorenom delu sednice Glavnog odbora DS, već 21 godinu je u borbi za demokratske vrednosti i ne namerava da ustukne.

Prema njegovim rečima, odluka o ostavci nije motivisana pritiscima na koje je tokom bavljenja politikom navikao, već iz osećaja odgovornosti za rezultat koji je DS ostvario na izborima.
Šutanovac je rekao i da je Aleksandar Vučić izabrao svoje protivnike na nedavno održanim izborima te da je DS namerno zaobiđena da joj se ne bi davalo na značaju.

„SNS je na izborima imala dva protivnika, a mi 22“, rekao je Šutanovac na otvorenom delu sednice Glavnog odbora te stranke.

Dodao je da DS nije stvorena „da se bavi komunalnim problemima kao i da misija te stranke nije okončana niti je njena vizija ostvarena“.

„Naša lista je bila najbolja koju smo u skorije vreme kandidovali ali nismo uspeli da je promovišemo i rezultati su takvi kakvi su“, smatra Šutanovac.

„Pokazalo se da je istina ono što smo govorili sve vreme, a to je da samo slaba DS garantuje opstanak ove vlasti. Zato smo bili meta pet godina, ali nema predaje okrećemo novi list“, poručio je Šutanovac.

 

Izvor: Tanjug

TV K::CN