Rešen sukob između Perišića i Ćirića

Spor, koji je trajao skoro 5 godina, između bivšeg gradonačelnika Niša Zorana Perišića i poznatog niškog pisca Zorana Ćirića konačno je rešen. Problem je nastao kada je Ćirić, kako se navodi, slao SMS poruke protiv Perišića nekolicini tadašnjih niških funkcionera. Sukob je rešen van suda na obostrano zadovoljstvo, složila su se obojica.

Svaka priča ima svoj početak i svoj kraj. Stavljena je tačka na sukob između bivšeg gradonačelnika i pisca, a zaključak je da je petogodišnji sukob nije nikome doneo ništa dobro.

Ne možete pobediti sistem, ali morate se boriti. Ovo je bila borba protiv sistema, koja je, u medijima, pogrešno preneta kao lični sukob sa gospodinom Perišićem, rekao je Zoran Ćirić, dobitnik Ninove nagrade 2001. godine. On je napomenuo da se ubrzo nakon nastanka problema, izvinio Perišiću, ali da mediji to nisu hteli da prenesu.

Ranije, po presudi Veća višeg suda u Nišu, Zoran Ćirić, je 31. januara 2017. godine platio kaznu od 100 000 dinara zbog, kako je navedeno, ugrožavanja sigurnosti bivšeg gradonačelnika Niša.

TV K::CN