Poplave u Naselju 9. maj

Otapanje snega i kiša koja je padala proteklih dana, dovela je do podzemnih voda u Naselju 9. maj u Nišu. Kuća Miodraga Mitrovića je kompletno pod vodom, iako je renovirana pre dve godine. Ovo nije prvi put da se susreće sa ovim problemom. I dok on kaže da je sve počelo sa izgradnjom firme nedaleko od naselja, predsednik GO Palilula, kaže da je razlog za pojavu podzemnih voda nemar, građana koji tu žive. Ipak, u jednom se slažu, a to je da problem mora biti trajno rešen.

Kada počne otapanje snega, dolazi do pojave podzemnih voda. Sa tim su najbolje upoznati meštani sela 9. maj. U dvorište Miodraga Mitrovića nismo mogli da uđemo bez gumenih čizmi. Ove godine nije prvi put da se suočava sa podzemnim vodama, i 2014. mu je kuća bila pod vodom, nakon čega mu je kuća renovirana, za šta mu nije pomogao grad, već, kako kaže, volja dobrih ljudi, koji su svojevoljno prikupili novac.

Voda je ušla i kuću, pa je Miroslavu, koji je samohrani otac dvoje dece, maksimalno otežala uslove za život.

Predsednik GO Palilula Aleksandar Ždrale kaže da je upoznat sa situacijom u Naselju 9. Maj i dodaje da se traži najbolje rešenje da taj problem, koji traje duži niz godina, bude rešen.

Dok mu se problem sa podzemnim vodama ne reši trajno, Miodragu preostaje samo da čeka da se voda prirodnim putem povuče iz kuća i dvorišta, za šta će biti potrebno oko 2 meseca.

TV K::CN