Mihajlović: Brnabić da odluči o većim ženskim pravima

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović svim ženama u Srbiji čestitala je danas Osmi mart, a tim povodom imala je i jednu specijalnu poruku za premijerku Anu Brnabić.

„Vreme je da premijerka Ana Brnabić preseče i da odluči da li će žene u Srbiji da dobiju veća prava ili ne. Na kraju, pošteno je da jedna žena donese odluku o tome“, navela je Mihajlovićeva na svom Fejsbuk profilu.

Ona je navela da ne ćuti o bezbednosti žena, kao i da stalno apeluje na to da „svi treba da prijave nasilnike, jer nasilje nad ženama nije ničija privatna stvar“.

„Hoću da prestanemo da brojimo ubijene žene, već da brojimo koliko je nasilnika nad ženama završilo iza rešetaka! Upozoravam i na svako kršenje prava žena kada je reč o rađanju, jer žene nisu nikakve mašine za rađanje dece i niko, ma kako se zvao i na bilo kojoj funkciji bio i kakvu god odeždu nosio, nema pravo da ih tako doživljava“, istakla je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade je navela i da zna da ovoj borbi nije sama, kao i da nijedna žena nije sama.

„Okrenite se oko sebe. Tu su žene koje se svaki dan bore za iste uslove kao što ih imaju i muškarci. Sa nekima radimo, kao što ja radim sa Jadrankom, Nelom, Slavicom… Nekima ni ime ne znamo, ali znamo da daju svoj doprinos. Jer poruka nije samo borba i bunt, poruka je: „Ujedinimo se!“. Jer koliko god da se razlikujemo, uvek je mnogo više toga što nas spaja nego što nas deli. Zajednička nam je budućnost, a cilj da devojke i žene žive sa više dostojanstva i poštovanja okoline“, dodala je Mihajlovićeva.

TV K::CN