Kompanija „Leoni“ dodelila stipendije

Kompanija “Leoni” potpisala je danas ugovore o stipendiranju niških studenata, kojima će biti omogućena i stručna praksa, kao motiv da ostanu da rade u zemlji, rekao je dekan Elektronskog fakulteta Dragan Janković. Od 15 odabranih studenata sedmoro su sa Mašinskog, a po četvoro sa Ekonomskog i Elektronskog fakulteta.

Najboljim studentima sa tri fakulteta u Nišu, kompanija “Leoni” dodelila je stipendije. Studenti su se imali prilike da se prijave na konkurs, koji je raspisala kompanija, a posle intervjua, odabrano je 15 studenata koji će imati priliku da se upoznaju sa radom u kompaniji “Leoni”.

“Leoni” je otvorena za pružanje stručne prakse studentima sa svih fakulteta, vrata su otvorena i za učenike srednjih škola koji žele da upoznaju radno okruženje, kaže zamenica generalnog direktora te kompanije Aleksandra Pešić.

Saradnja nauke i privrede, odnosno fakulteta i kompanije koja nudi stručna usavršavanja izuzetno je bitna za motivisanje srednjoškolaca da dođu da studiraj, ali i da najbolji ostanu u zemlji i da svoje poslovne ciljeve ostvare u našem gradu, a ne da takve izazove potraže van granica zemlje, kaže dekan Elektronskog fakulteta Dragan Janković.

Krajem prošle godine kompanija “Leoni” potpisala je saradnju sa Mašinski, Elektronskim i Ekonomskim fakultetom u Nišu. U okviru saradnje, pored stipendiranja, predviđeni su i programi stručne prakse, poseta kompaniji, takmičenje u studijama slučaja, predavanja i radionice.

TV K::CN