Kineski ambasador u poseti Nišu

Kineski ambasador u Srbiji u poseti je Nišu već treći put. Kaže da je zadovoljan saradnjom sa rukovodstvom grada i da je mnogo zajedničkih tema i projekata o kojima se može razgovarati.

– Postoji nekoliko projekata na kojima možemo saradjivati izmedju Grada Niša i keneskih kompanija. Interesovanja ima za projekat deponije Keleš, ali i za gajenje kineskih lekovitih biljaka. Inače, postoji veliko interesovanje kineskih kompanija za investiranje u Srbiji, ali i u Nišu, istakao je Minčang.

I za niškog gradonačelnika poseta Mingčanga je od izuzetnog značaja.

– Predstavili smo potencijale Grada Niša kineskom ambasadoru i nadamo se da će bar nekoliko projekata privući potencijalne investitore iz Kine. Prioritet nam je regionalna deponija Keleš, ali i razvoj niškog aerodroma i dolazak turista iz Kine, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Minčang podseća da je nakon ukidanja viza izmedju Kine i Srbije sve više kineskih turista u Srbiji. Najavljuje uskoro uvodjenje drugog direktnog leta od Pekinga do Beograda, koji bi trebalo da dovede više turista, ali i potencijalnih investitora.