Automobili godine u Srbiji VW polo, mercedes S, SUV volvo i opel kroslend

Žiri Asocijacije automobilskih novinara Srbije je na Sajmu automobila u Beogradu, „Automobilom godine“ za 2018. godinu u kategoriji do 15.000 evra proglasio „folksvagen polo“.

U kategoriji automobila skupljih od 15.000 evra, žiri je „Automobilom godine“ proglasio „mercedes S klase“, u kategoriji „SUV/krosover“ to je „volvo XC60“, dok je u kategoriji „najbolja kupovina“ pobednik „opel kroslend X“. Taj model „Opela“ je za „Eko automobil 2018. u Srbiji“ proglasila kompanija „Metro market“, u saradnji s Privrednom komorom Srbije, Agencijom za zaštitu životne sredine, Agencijom za energetiku, Srpskom asocijacijom uvoznika automobila i delova, Centrom za motorna vozila AMSS i s časopisom „Eko-mobilnost“.

Automobilski forum udruženje automobilskih novinara i drugih stručnjaka u oblasti automobilizma dodelio je nagrade za rezultate u auto privredi i auto-moto sportu.

„Zlatne plakete“ dobili su motocikl „Kawasaki 900 RS“, skuter „Yamaha TX“ i elektro-ekološko vozilo „K6“.

Iste plakete dobile su i kompanije „Marinković Hofman“ za garažnu opremu, kompanija „Galaks“ za ekološku reciklažu ambalaže i kompanija „Elping“ za satelitsko praćenje vozila, kao i Zoran Lupšić dugogodišnji koordinator tih sajamskih manifestacija za odličnu organizaciju sajmova, i marketinška agencija „Royal Step marketing“.

Kako su organizatori saopštili, Sajam automobila je okupio 306 izlagača iz dvadesetak zemalja, predstavljena su 34 marke, s 41 premijerom ili sasvim novim modelom automobila iz proteklih godinu dana.