AMSS: Vremenske prilike loše utiču na odvijanje saobraćaja

Saobraćaj je ovog jutra umerenog intenziteta na putnoj mreži u Srbiji, a vozači treba da vode računa o čestim promenama vremena karakterističnim za ovaj deo godine.

Tokom dana očekuje nas pretežno oblačno vreme sa temperaturama koje su znatno niže u odnosu na predhodne dane, a pored hladnijih dana meteorolozi upozoravaju i na kišu, kao i sneg i stvaranje snežnog pokrivača sa pojavom jutarnjih mrazeva, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Ovakve vremenske prilike doneće više vode na putevima širom zemlje, dok se očekuje i povećan broj aktiviranih klizišta, a česta je i pojava odrona, najviše na području pored Ibra, na delu između Kraljeva i Raške, na Đerdapskoj magistrali od Velikog Gradišta i Donjeg Milanovca ka Kladovu, a ima ih i na putevima kroz Gredeličku, Sićevačku i Drensku klisuru.

Zato se vozači pozivaju da kontrolišu brzinu kojom se kreću, budu maksimalno koncentrisani za volanom i uvek spremni da u svakom trenutku reaguju na pravi način, kako bi bezbedno zaustavili vozilo ili na vreme primetili i izbegli opasnost na putu.