VUČIĆ O POSETI HRVATSKOJ

Mir i stabilnost je ključna poruka, izjavio je predsednik Srbije uoči posete Hrvatskoj, i istakao da će u Zagrebu razgovarati o bilateralnim odnosima sa ciljem rešavanja dugogodišnjih problema pripadnika dva naroda u Srbiji I Hrvatskoj. Srbija će biti ekonomski jača, politički moćnija, i gradiće prijateljstva, istakao je Vučić.

“Ne sekiram se zbog kampanje koja se vodi u Hrvatskoj protiv mene, moj posao podrazumeva da ne reagujem lično, već da radi u interesu Srbije i njenih građana“ – naglasio je.

Vučić je Istakao da se ne dodvorava ni građanima Srbije, pa svakako neće ni hrvatskom rukovodstvu, posebno ne premijeru Plenkoviću koji najavljuje da želi razgovor o ratnoj odšteti.

On je najavio je da će razgovarati sa predstavnicima SPC i Srba u Hrvatskoj, ali i, po prvi put s kardinalom Bozanićem koji je veoma važan za dalje unapređenje poverenja katolika i pravoslavaca.

“Idem sutra u Hrvatsku, gde ću prvi dan da razgovaram sa zvaničnima, sa predsednicom, premijerom i predstavnicima Sabora. Razgovaraću i sa predstavnicima Mitropolije SPC, a imaću priliku da razgovaram i sa kardinalom Božanićem, sa najvišim predstavnikom katoličke crkve u Hrvatskoj.“

Vučić je dalje naglasio da ga se ne tiče to što će neko da ga nazove četnikom, odnosno bahatim četnikom što je rekao da priča o ratnoj odšteti jeste priča o maču sa dve oštrice.

“Ako sam žbog toga četnik… Ni sa očeve, ni sa majčine strane, slučajno se dogodilo, da niko nije bio u četnicima. Ako pričaju o poslednjem ratu, moj otac je iz Čipuljića kod Bugojna, a Hrvati su nam spailili sve kuće, mi nijednu. Nama su sve kuće spaljene. Možda o uvredama i napadu koje neko orgaizuje se ponajbolje vidi njegova slabost, a ne ona nekog koga vređate “- poručio je on.

Najvažnije je, kaže, rešiti probleme koji opterećuju odnose, pre svega da se uradi nešto dobro za pripadnike dva naroda u Srbiji i u Hrvatskoj.

“Moj posao je snažna Srbija, a snažna Srbija ima dobre odnose sa susedima i napredak ekonomije. Srbija će biti sve snažnija. Nikome zbog toga ne želim da se pravdam“ – rekao je Vučić.

 

TV K::CN