Tribina na Mašinskom fakultetu u Nišu

Mašinski fakultet u Nišu u saradnji sa Društvom termičara Srbije organizovao je naučno-stručnu tribinu pod nazivom “Toplane Srbije – 100 dana grejne sezone” na kojoj je razmatrano aktuelno stanje u toplanama u Srbiji kao i mogućnosti njegovog poboljšanja.

Srbija ima 60 toplana i problematika grejanja je izuzetno značajna. Dekan Mašinskog fakulteta u Nišu Nenad Popović izjavio je da će današnji mini-simpozijum pokušati da odgovori na dva pitanja:

„Prvo pitanje je kakav stručni kadar treba da se školuje na našem fakultetu kako bi bio od koristi toplanama u Srbiji, a drugi je kako da učinimo efikasnijim sistem daljinskog grejanja.“

Ovakve tribine najbolji su način da stručnjaci iz oblasti energetike razmene mišljenja i da doprinesu poboljšanju grejanja u Srbiji. Gosti iz Ministarstva rudarstva i energetike zahvalili su se domaćinima i izrazili zadovoljstvo povodom organizovanja naučnog skupa. Oni su izjavili da se nadaju da će posle tribine u Nišu biti ponuđena rešenja za poboljšanje usluga grejanja.

Saradnja Mašinskog fakulteta u Nišu i Društva termičara Srbije već godinama unazad izuzetno je dobra i umnogome je doprinela decentralizaciji nauke u Srbiji.

TV K::CN