Prva žrtva ledenog talasa u Srbiji

Meštanin V. M. (75) iz Malošišta, koji je nestao 26. februara, pronađen je mrtav na poljskom putu u ataru ovog mesta u opštini Doljevac, saznaje „Blic“.

Prema prvim nalazima on je preminuo usled smrzavanja, preneo je RTS.

„Blic“ navodi da je nestanak V.M, koji je bolovao od senilne demencije, prijavljen u ponedeljak oko 19.50 časova nakon čega je raspisana potraga za njim, međutim, njegovo beživotno telo pronađeno je juče ujutro na lokalnom poljskom putu na mestu zvanom „Zbirište“ u ataru Malošišta.

Ustanovljeno je da je preminuo usled smrzavanja.

Podsetimo, ledeni talas zahvatio je Srbiju u noći između nedelje i ponedeljka, donoseći veoma niske temperature. Sneg je u većini mesta padao više od 30 sati što je prouzrokovalo brojne probleme, pogotovo u saobraćaju. U Zaječaru i Boru proglašena je vanredna situacija, a problemi su i u Nišu.

Šef niškog Štaba zimske službe Svetislav Manić rekao je agenciji Beta da su na pojedinim lokalnim putevima u niškom kraju smetova visine 60 do 70 centimetara, a visina snega na okolnim brdima je više od 40 centimetara.

Prema prognozama meteorologa, od sutra, pa sve do nedelje na snazi će biti crveni meteoalrm skoro u celoj Srbiji, a jutarnje temperature spustiće se i do minus 20.

Izvor: B92, RTS, Blic

 

 

 

TV K::CN