Obuka „Put do uspešne preduzetnice“

Broj žena koje se odluče da započnu sopstveni biznis jako je mali. Tim povodom GO Palilula u Nišu organizovala je dvodnevnu obuku nezaposlenim ženama, sa ciljem da ih uputi u osnove pokretanja samostalnog biznisa.

Polaznica ove obuke, Danka Ranđelović, po zanimanju je pravnica, ali posao u struci nije mogla da nađe, kaže da je to upravo to glavni motiv za prijavu. Zadovoljna je obukom i smatra da ovakvi projekti mnogo znače jer pružaju veliku mogućnost.

Obuka je organizovana u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, čiji su predavači polaznicama obuke preneli neophodna znanja za pokretanje sopstvenog biznisa.

Za kraj obuke polaznice su dobile i sertifikate, a njih je dodelila Predsednica Skupštine GO Palilula, koja je izjavila da se nada da će ovakve obuke pobošljati javni položaj žena i da je jako ponosna na realizaciju ideje o unapređenju rodne ravnopravnosti.

Obuka „Put do uspešne preduzetnice“ održava se dva puta godišnje i u sklopu je realizacije „Strategije za unapređenje rodne ravnopravnosti GO Palilula Niš“

TV K::CN