Leoni otvara fabriku i u Kraljevu

Kompanija Leoni Wiring Systems Southeast d.o.o. u Nišu završiće radove na izgradnji objekta do aprila, a još oko 1200 radnika zaposliće do kraja godine, izjavio je generalni direktor te kompanije Klemens Saks. On je rekao da je zadovoljan poslovanjem u Srbiji i najavio do kraja 2019. godine otvaranje nove fabrike u Kraljevu, koja bi trebalo da zaposli od 4.000 do 5.000 radnika.

Kompanija Leoni, nakon pogona u Prokuplju, Malošištu i Nišu, već u julu ove godine počinje radove na izgradnji nove fabrike u Kraljevu.

– Investicija je vrednosti 60 miliona evra, a plan je da fabrika počne sa radom do kraja 2019. ili početkom 2020. godine. To dovoljno govori da smo u Leoniju, kompaniji koja je po izvozu proizvoda u Srbiji u prvih 10, zadovoljni poslovanjem u Srbiji, izjavio je generalni direktor Leoni Wiring Systems Southeast d.o.o. Klemens Saks.

Plan je da za dva meseca budu završeni radovi na izgradnji objekta u Nišu. Krajem godine fabrika će raditi punim kapacitetom, sa novim projektom G2X.

Kompanija Leoni ima tradiciju dugu 100 godina. U 93 fabrike koje posluje u 31 zemlji u svetu, zaposleno je 86.000 radnika, a ostvaren profit u 2017. godini iznosio je 4,9 biliona evra.

 

 

 

TV K::CN