Ambasador EU Sem Fabrici u Nišu

Grad Niš je jedan od ključnih transportnih koridora ka Evropskoj uniji i ima bitnu ulogu na putu ka punopravnom članstvu Srbije u evropsku porodicu, izjavio je u Nišu šef delegacije EU U Srbiji ambasador Sem Fabrici.

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Sem Fabrici, prilikom prve posete Nišu, razgovarao je sa rukovodstvom grada o projektima koje finansira Evropska unija u Nišu. Evropskoj delegaciji su ovom prilikom predstavljeni potencijali grada- od privrednih i investicionih, do kulturnih i obrazovnih.

Kao najvažnije projekte gradonacelnik Nisa Darko Bulatovic izdvojio je izgradnju zaobilaznicu i rekonstrukciju pruge Nis dimitrovgrad koje evropska investiciona banka finansira sa 73 miliona evra bespovratnih sredstava, izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i izgradnju 50 stanova za najugroženije rome.

Ambasador Fabrici je sa delegacijom prošetao centralnim niškim ulicama i obišao znamenitosti grada, posetio izlozbu posvecenu obelezavanju medjunarodnog dana secanja na žrtve holokausta i start ap centar na elektronskom fakultetu u koji je tokom prve faze izgradnje Naucno tehnoloskog parka EIB ulozila 15, 2 miliona evra.

TV K::CN