Sahranjen Oliver Ivanović. Neutešna supruga: Neću nikad kročiti na Kosovo

Oliver Ivanović sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Pored porodice i stranačkih kolega od Ivanovića se oprostio veliki broj građana iz cele Srbije, koji su od jutros odavali poštu ubijenom političaru sa KiM – u tišini su palili sveće i ostavljali cveće.

Svetska šampionka u karateu i dugogodišnja Ivanovićeva prijateljica Tanja Petrović održala je u ime porodice i prijatelja govor, navodeći da je nema pred zločinačkim činom.

„Nastavite da nagujete sve ono lepo što je usadio u vas i od čega ste satkani“, poručila je Tanja Petrović porodici.

Ona je rekla da Ivanović nije prošlost, već sadašnjost i budućnost

„Ne boj se Olivere tamo gde ti ideš, tamo je Bog, tamo je vera i istina za koju si se borio i poginuo“, rekla je Tanja Petrović i poručila: „Svi smo mi Oliver“.

Opelo ispred crkve Svetog Nikole služio je episkop Raško – prizrenski Teodosije u prisustvu patrijarha Irineja

Vladika Teodosije rekao je da su Olivera Ivanovića poštovali na Kosovu, u Srbiji, ali i inostranstvu i da su ga neretko poštovali i Albanci i da će duboko svima nedostajati.

On je kazao da Ivanović nije upirao prstom u ljude, već je govorio o problemima koje treba zajedno rešiti i da za njega pitanje Kosova nije bilo političko pitanje, već pitanje „kako da se unapredi život i južno i severno od Ibra“, ali da je bio tu i kada je 1999. godine trebalo sačuvati Kosovsku Mitrovicu.

„Oliver ostaje sa nama kao simbol naše rešenosti da budemo svoj na svome, borbe za istinu i pravdu“, rekao je vladika Teodosije.

Kovčeg sa telom Olivera Ivanovića je ispred kapele, a građani pale sveće, ostavljaju cveće i odaju poštu ubijenom lideru GI „Srbija, demokratija, pravda“.

Kovčeg je juče oko 18.00 prebačen iz Kosovske Mitrovice u Beograd.

Saučešće su primali supruga Milena Ivanović, njegovi brat i sestra, kao i drugi članovi porodice.

Kako prenose mediji, Milena Ivanović je rekla da se više nikada neće vraćati na Kosovo.

„Sin i ja smo završili sa Kosovskom Mitrovicom, gradom straha, tame i bola. Naš Oliver život je dao za Kosovo i srpstvo i kad je molio za pomoć, tražio zaštitu, nikoga nije bilo. Sad za njega kažu da je heroj, a gde su bili ti koji ga veličaju kad su nam bili najpotrebniji?“, rekla je ona, prenosi Telegraf.rs.

TV K::CN