Ruska vojska odbila napad dronova na sirijske baze

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ruske vojne snage uspešno odbile napad ekstremista uz pomoć bespilotnih letelica na sirijske baze te zemlje Hmejmim i Tartus u noći 6. januara.

Tokom noći, ruski sistemi za protivvazduhoplovnu odbranu reagovali su na 13 neidentifikovanih „malih vazdušnih meta“, koje su se približavale ruskim vojnim objektima, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Kako se precizira, deset borbenih dronova približavalo se vazduhoplovnoj bazi Hmejmim, a još tri logističkom centru Tartus.

U saopštenju se ističe da je ruska vojska presrela šest bespilotnih letelica, koje su napale sirijske baze, a da su još sedam uništili raketni PVO sistemi Pancir S1.

„Ruske elektronske ratne jedinice uspele su da preuzmu kontrolu nad šest malih vazdušnih ciljeva kada su presrele spoljnu kontrolu. Njih tri su prizemljene na teritoriju pod kontrolom ispred baze i još tri bespilotne letilice su eksplodirale pri sletanju usled kontakta sa zemljom“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su sedam bespilotnih letelica uništili sistemi Pancir S1 ruskih jedinica za vazduhoplovnu odbranu, prenosi Tas.

 

Izvor: Tanjug

TV K::CN