Vučić ponovo na koridoru: Autoput kroz Grdeličku klisuru skoro gotov!

 

Predsednik Srbije je prosao trasu autobusom, zajedno sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom (D) i predstavnicima medija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jutros, posle obilaska gradilišta na autoputu kroz Grdeličku klisuru, da su 92 procenta te deonice (dužine oko 26 kilometara) završena, a da će čitava ta deonica biti otvorena odjednom. Vučić je ponovio da će kompletan Koridor 10, i južni i istočni krak biti završen naredne godine.

Vučić je prilikom obilaska istakao težinu radova na ovoj deonici i zahvalio radnicima na tome što rade u svim vremenskim uslovima na ovoj opasnoj i teškoj deonici za izgradnju.

On je izneo podatak da je, na primer, oko 435.000 tona zemljišta minirano, da ostaje još oko 160.000 tona i da se taj izdrobljeni kamen koristi za nasipe…

Kako je rekao, pomalo se kasni sa radovima i nije srećan zbog toga.

„Jutros sam vikao na (v.d. direktora Koridora Srbije Zorana) Babića, a i on na mene“, napominjući da je sve to normalno kada se radi, a radovi napreduju.

Vučić je govorio i o radovima na Istočnom kraku Koridora 10, gde je apostrofirao da će se šest kilometara kod Pirota završiti ove ili početkom sledeće godine.

Kako je rekao, ostaju radovi na 12 kilometara Bacarevo – Crvena reka kao problem, i kad to bude završeno sledeće godine biće kompletno završen taj krak Koridora 10.

Predsednik Srbije je naveo i da je zahvaljujući EIB posao finansiran pod najpovoljnijim uslovima, a da smo bili u stanju to i da sve platimo zbog uspešno sprovedene finansijske konsolidacije.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, najavio i otvaranje nove velike fabrike u Leskovcu, ulaganja u Vranju gde je napomenuo i veliki ugovor preduzeća JUMKO sa Vojskom Srbije, ali i poručio da će se nastaviti sa ulaganjima u jug Srbije.