NLO i Odeljenje X Files postoje, evo i dokaza

Ima ozbiljnih sumnji da naprednije vanzemaljske tehnologije postoje

Bivši šef tajnog programa Pentagona Luis Elizondo izjavio je za „Dejli telegraf“ da su Zemlju možda posetili neidentifikovani leteći objekti iz svemira i da je postojanje naprednog NLO koji koristi tehnologiju koja ne pripada ni jednoj naciji „dokazano izvan razumne sumnje“.

Do pre dva meseca Luis Elizondo je iz svoje kancelarije na petom spratu Pentagona vodio Program identifikacije napredne pretnje iz vazdušno-kosmičkog prostora koji je obuhvatao istraživanje i procenu pretnje koju predstavljaju NLO.

Postojanje odeljenja Dosije iks (X-Files) u stvarnom životu započelo je 2007, a ove nedelje je otkriveno uz potvrdu Pentagona.

Elizondo, kojeg Dejli telegraf naziva šefom odeljenja Dosije iks, rekao je da se mnogo toga o čemu bi se moglo govoriti i dalje vodi kao poverljivo. Prošle nedelje, Njujork tajms izvestio je da je došao do dokumenata i ugovora koji pokazuju da je Pentagon, uz dozvolu američkog kongresa, u periodu od 2008. do 2011. godine potrošio nešto malo manje od 22 miliona dolara na Program identifikacije napredne pretnje iz vazdušno-kosmičkog prostora koji je obuhvatao istraživanje i procenu pretnje koju predstavljaju neidentifikovani leteći objekti (NLO).

U godišnjim budžetima Ministarstva odbrane (SAD) od po 600 milijardi dolara, 22 miliona dolara potrošena na Program identifikacije napredne pretnje iz vazdušno-kosmičkog prostora bilo je skoro nemoguće uočiti. Upravo to je Pentagon i želeo, navodi ovaj list.

Njujork tajms navodi da je na čelu programa bio zvaničnik američke vojne obaveštajne službe Elizondo, čija je kancelarija na petom spratu Prstena C duboko u zgradi Pentagona.

Navodi se da Ministarstvo odbrane SAD nikada ranije nije priznalo postojanje programa, a sada tvrdi da je on ugašen 2012. godine. Međutim, oni koji podržavaju rad ovog programa navode da, iako je Pentagon tada prestao da ga finansira, on i dalje nastavlja da funkcioniše.

Prema tvrdnjama sagovornika Njujork tajmsa, tokom poslednjih pet godina

Novi Travnik, neobične pojave na nebu

zvaničnici uključeni u program nastavili su da istražuju slučajeve koje su im predstavili pripadnici službe, uporedo obavljajući i ostale dužnosti koje imaju u američkom Ministarstvu odbrane.

Navodi se i da je čelnik programa Elizondo podneo ostavku 4. oktobra ove godine i u njoj naveo da je potrebno obratiti ozbiljniju pažnju na „mnoga svedočenja koja dolaze iz Ratne mornarice i drugih službi o neobičnim vazduhoplovnim sistemima koji dolaze u dodir sa vojnim oružanim platformama i pokazuju mogućnosti koje prevazilaze i ono što dolazi nakon naredne generacije“.

Njujork tajms piše da je Elizondo izrazio frustraciju zbog ograničenja koja su postavljena programu i rekao ministru odbrane SAD Džejmsu Matisu da „ostaje potreba od životne važnosti da se utvrde mogućnosti i namere ovih fenomena zarad dobrobiti oružanih snaga i nacije“.

Ovaj tajnoviti program, čiji su delovi i zavedeni kao tajni, započet je 2007. godine i, kako se navodi, u početku je, u velikoj meri, finansije dobijao na osnovu zahteva ove godine penzionisanog senatora iz Nevade Harija Rida, koji je od 2005. do 2017. godine bio na čelu predstavnika Demokratske partije u Senatu, poznatom po dugogodišnjem interesovanju za svemirske fenomene.


Njujork tajms navodi da je većina novca išla kompaniji za istraživanje vazdušno-kosmičkog prostora „Bigelou aerospejs“ na čijem je čelu milijarder i stari Ridov prijatelj Robert Bigelou, koji trenutno sarađuje sa Nasom.

U emisiji 60 minuta američke televizijske mreže Si-Bi-Es, emitovanoj u maju ove godine, Bigelou je rekao da je „apsulutno ubeđen“ da vanzemaljci postoje i da su NLO posećivali Zemlju.

Tokom saradnje sa kompanijom Bigeloua, čije je sedište u Las Vegasu, program je iznedrio dokumente u kojima se opisuju viđanja letelica za koje se činilo da se kreću izuzetno velikim brzinama, a da pritom naizgled nemaju vidljivi pogon koji ih pokreće, kao i letelice koje su delovale kao da lebde iako se nije videlo šta ih održava u tom stanju.

Navedeno je da su zvaničnici programa proučavali video-snimke susreta nepoznatih objekata i američkih vojnih letelica, uključujući i onaj objavljen u avgustu ove godine na kojem se videlo kako su dva borbena aviona F/A-18F Ratne mornarice SAD sa nosača aviona „Nimic“ 2004. godine kod obale San Dijega jurila ovalni objekat beličaste boje.

Penzionisani senator Rid izjavio je nedavno za Njujork tajms da je ponosan na program.„Nije me sramota niti stid niti se kajem što sam to pokrenuo. Mislim da je to bila jedna od dobrih stvari koje sam uradio tokom godina službe u Kongresu. Uradio sam nešto što niko nikada pre nije uradio“, rekao je Rid.

Njujork tajms je naveo da su druga dva bivša senatora koji su bili članovi Podkomiteta za troškove odbrane i podržavala program preminula – republikanac s Aljaske Ted Stivens 2010, a demokrata sa Havaja Danijel K. Inouje umro je 2012. godine.

Elizondo, kojeg Dejli telegraf naziva šefom odeljenja Dosije iks, rekao je da se mnogo toga o čemu bi se moglo govoriti i dalje vodi kao poverljivo

Rid je izjavio i da on sam nije znao odakle su ovi NLO došli.

„Ako iko kaže da sada ima odgovore, samo se zavarava. Mi ne znamo“, rekao je Rid i dodao da je „moralo da se krene od nečega“.

Bivši senator je istakao i da je sastanak sa Stivensom i Inoujeom u vezi sa programom bio jedan od najlakših koje je ikada imao: „Ted Stivens (bivši vojni pilot u misijama iznad Kine tokom Drugog svetskog rata) rekao je ‘Čekao sam da ovo uradim još otkad sam bio u Ratnom vazduhoplovstvu’“.

Rid je naveo da mu je tokom sastanka Stivens ispričao kako je njegov avion jednom prilikom kilometrima pratila čudna letelica nepoznatog porekla.

Niko od trojice senatora, tvrdi Rid, nije želeo javnu debatu u Senatu oko finansiranja programa. „Ovo je bio takozvani crni novac“, zaključio je Rid.

DOKAZI

Program identifikacije napredne pretnje iz vazdušno-kosmičkog prostora poseduje i video i audio-snimke prijavljenih incidenata sa NLO, među kojima je i snimak borbenog aviona Ratne mornarice SAD F/A-18 „super hornet“ na kojem se vidi letelica sa nekakvom svetlećom aurom koja se kreće velikom brzinom i okreće pri kretanju. Na snimku se čuju vojni piloti koji pokušavaju da shvate šta se dešava.„Tu je cela flota njih“, čuje se glas jednod od pilota.

Njujork tajms navodi da je Ministarstvo odbrane SAD odbilo da otkrije gde i kada se desio ovaj incident.

Na međunarodnom planu, mi smo najzaostalija zemlja u svetu kada je o ovom reč. Naši naučnici se plaše da će biti isključeni iz struke, a naši mediji strahuju da će biti žigosani. Kina i Rusija su mnogo otvorenije i rade na tome zajedno sa ogromnim organizacijama u tim zemljama. Manje zemlje poput Belgije, Francuske, Engleske i južnoameričke zemlje poput Čilea su takođe mnogo otvorenije“, objasnio je Robert Bigelou, čelnik kompanije za istraživanje vazdušno-kosmičkog prostora „Bigeou aerospejs“, u jednom intervjuu.

 

TV K::CN