Vaterpolisti Srbije bolji od Rumuna

foto: Vaterpolo savez Srbije

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedom je počela odbranu titule u Svetskoj ligi, pošto je u Zrenjaninu pobedila Rumuniju sa 12:3 u prvom kolu Grupe A.

Selektor Savić je na raspolaganju imao 12 igrača. Od ranije se znalo da neće igrati povređeni Stefan Mitrović kojeg je zamenio Strahinja Rašović, oboleli Dušan Mandić čija je zamena Đorde Vučinić, i centar Duško Pijetlović koji je juče dobio sina. Umesto njega Savić je pozvao Đorđa Lazića. Golmana Branislava Mitrovića je zamenio Dimitrije Rističević, pošto je prvi golman takođe dobio sina. Pred utakmicu se razboleo i Milan Aleksić i za njega nije bilo vremena da se dovede zamena.

Srbija je od starta utakmice bila bolji rival, nametnula je svoj ritam u bazenu i postepeno počela da uvećava prednost. Najraspoloženiji je bio Viktor Rašović koji je sa dva gola u prvoj četvrtini povukao „delfine“ ka pobedi, pa je naš nacionalni tim pred punim gledalištem u Zrenjaninu opravdao ulogu favorita.

Najefikasniji je bio Viktor Rašović sa tri gola, dva je dodao Nemanja Ubović, dok su se po jednom u listu strelaca upisali Sava Ranđelović, Andrija Prlainović, Filip Filipović, Nikola Jakšić, Miloš Ćuk, Strahinja Rašović i Đorđe Vučinić.

Srbija će naredni meč igrati 12. decembra protiv Crne Gore.

foto: Vaterpolo savez Srbije

SC Jug. Gledalaca 500. Sudije: Galidno (Španija), Gransjean (Holandija). Igrač više: Srrbija 10 (6), Rumunija 7 (0). Peterci Srbija 1 (1)

SRBIJA: G.Pijetlović, Vučinić 2, V.Rašović 3, Ranđelović 1, Ćuk 1, Lazić, Ubović 1, Jakšić 1, Filipović 1, Prlainović 1, S.Rašović 1, Rističević. Selektor: Savić.

RUMUNIJA: Tic, Radu 1, Negrean, Fulea, Antipa, Priotesa 1, Đorđesku, Ćoveanu 1, Kalin, Oanta, Ginab, Vranceanu, Abrudan. Selektor: Stanojević.

 

TV K::CN