Predstavljen projekat za konkurentnu privredu

Pokretači ekonomskog razvoja u Srbiji su mala i srednja preduzeća, a tržište sve više osvaja prehrambena industrija. U oblasti prehrambene industrije u našoj zemlji posluje više od 3400 kompanija, a u ovoj sferi zaposleno je više od 8000 ljudi. Projektom za konkurentnu privredu podrška će biti pružena malim i srednjim preduzećima sa ciljem da se ojača prehrambeno-prerađivačka industrija.

Srbija je u Evropi i svetu prepoznata kao veliki proizvođač i izvoznik poljoprivrednih proizvoda, međutim naša prehrambena industrija i prehrambeni izvoz ne prati te trendove.

Industrija je vrlo razuđena, imamo veliko prisustvo malih preduzeća kojima je teško da nađu kupce na stranim tržištima, kako bi održali dugogodišnje odnose, što je potrebno za razvijanje biznisa, kaže direktor Projekta Aleksandar Pavlović.

Projekat za konkurentnu privredu finansira Američka agencija za međunarodni razvoj kroz četvorogodišnje aktivnosti. U planu je da te aktivnosti prate odgovarajuće komunikacijske i marketinške kampanje radi unapređenja imidža srpskih proizvoda i privlačenja dodatnih investicija.

 

 

TV K::CN