Brnabić se sastala sa premijerom Maroka

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Rabatu, u okviru posete Maroku, sa

Premijerka Srbije Ana Brnabic je, u sklopu odrzavanja Konferencije o svetskoj politici u Marakesu, bila je pocasni gost na svecanoj veceri koju je priredio ministar spoljnih poslova Kraljevine Maroko Naser Bourita.

predsednikom Vlade Kraljevine Maroko Sadedinom El Otmanijem

Prethodno, Ana Brnabić je, u sklopu održavanja Konferencije o svetskoj politici u Marakešu, sinoć bila počasni gost na svečanoj večeri koju je priredio ministar spoljnih poslova Kraljevine Maroko Naser Bourita.

Na večeri je počasni gost bio i vaseljenski patrijarh Vartolomej I koji je, u razgovorima tokom večere, čestitao premijerki Brnabić na odvažnosti u razgovoru na panelu sa predsednikom Vlade Albanije Edijem Ramom, koji je u vodila na Konferenciji o svetskoj politici. Vaseljenski patrijarh je istovremeno zamolio Brnabić da prenese njegove pozdrave patrijarhu Irineju.


Konferencija o svetskoj politici prvi put je održana 2008. godine, sa ciljem boljeg upravljanja svim aspektima u novom sistemu međunarodnih odnosa.

Godišnji sastanak Konferencije o svetskoj politici okuplja političke i ekonomske lidere sa pet kontinenata, kao i predstavnike civilnog društva i akademske zajednice, koji razmatraju ključne političke, ekonomske i bezbednosne izazove u svetu.

Beta

TV K::CN