Remi za kraj

Jedna od najuspešnijih godina naše fudbalske reprezentacje u novijoj istoriji završnena je remijem. “Orlovi“ su u drugoj prijateljskoj utakmici na azijskoj turneji gostovali Južnoj Koreji, a meč u Ulsanu završen je rezutlatom 1:1.

U meču u kom je naš kapiten Branilsav Ivanović odigrato 100. utakmicu u u dresu Srbije, naš tim je ostavio solidan utisak, a pobede nas je košta olako dosuđen penal za domaću ekipu.

Vršilac dužnosti selektora Srbije Mladen Krstajić od starta je ukazao šasnu Milinković- Saviću, Prijoviću, Živkoviću, Grujiću i Ljajiću. Ekipa je delovala dobro u svim linijama, ali je i pored toga umsla manji posed i prilika od domaće selekcje.

Srbija je prva zapterila i to posle odličnog pokašaja Ljajića iz slobodnog udarcau 26. minutu.  Period do odmora obeležili su domaći fudbaleri, a naša odbrana je u par navrata bila na ozbiljnom ispitu.

Ipak, golova nije bilo sve do 59. minuta. Usledila je sjajna akcija našeg tima, Milinković-Savić je majstorski proigrao Ljaijića, koji je udarcem iz prve doneo prednost. Radost “orlova” trajala je svega tri minuta. Vuković je skrivio penal, a Dža Če-Ol pogodio za egal. Domaći su od tada preuzeli inicijativu i gotovo sve napade završavani preko Sona, ali je Dmitrović, koji je u drugom poluvremenu branio umesto Stojkovića, odlično obavio svoj posao.

Iako je kraj reprezentativnih nastupa našu selekciju do kraja godine očekuju dva veoma važna poglavlja. Prvi je žreb za naredno Svetsko prvenstvo, a drugi rešavanje pitanja novog selektora. Ipak, čini se da je Krstajić vođenjem ekipe na poslednja dva prijateljska meča opravdao poverenje ljudi iz Saveza.

TV K::CN