Vučić čestitao rođendan Putinu

Predsednik Rusije Vladimir Putin ocenio je u telefonskom razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da u datim međunarodnim okolnostima Srbija nije u jednostavnom položaju, ali da je uveren da će srpski narod prevazići probleme, saopštio je kabinet predsednika Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je čestitao 65. rođendan predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Vladimiroviču Putinu i poželeo mu dobro zdravlje, kao i politički uspeh, kako u rešavanju problema u svetu, tako i daljem unapređenju odnosa sa Republikom Srbijom.

Kako se navodi u saopštenju iz Kabineta predsednika, Putin je izrazio ličnu zahvalnost predsedniku Vučiću za unapređenje odnosa dve zemlje.

„Vladimir Vladimirovič Putin naglasio je da su međunarodne okolnosti takve da Srbija nije u jednostavnom položaju, ali da je uveren da će srpski narod, kao i uvek kroz svoju istoriju, pokazati svoj karakter, i pod vođstvom predsednika Vučića prevazići sve probleme“, istaknuto je u saopštenju.

Putin je u telefonskom razgovoru rekao Vučiću da je uveren da će pod njegovim vođstvom „Srbija i srpski narod ići samo napred“.

Dvojica predsednika su se dogovorila da u najskorije vreme kontaktiraju, sastanu se i nastave rad na povećanju obima saradnje Republike Srbije i Ruske Federacije u svim oblastima, zaključeno je u saopštenju.

TV K::CN