Skoro 20 sati bez vode jug Niša: Voda tek sutra

  • Sistem je, tamo gde se desila havarija, sklon pucanju zbog starosti
  • Kvar na magistralnom cevovodu na Gabrovačkom putu otklonjen ali će voda u domaćinstva stići tek sutra

Južni delovi Niša bez vode su potpuno od sinoć između 19 i 20 časova, a voda će im stići tek sutra, saopštava Vodovod u Nišu. Reč je o stanovnicima takozvane druge visinske zone vodosnabdevanja, a usled popravke kvara, bez vode su ostala i domaćinstva u trećoj i četvrtoj visinskoj zoni. 

PR JKP Naisus (vodovod) Zoran Ignjatović za TV K:CN kaže da je kvar konačno otklonjen, ali da se zbog dotrajalosti sistema koji u spornom delu datira iz 1977. godine, voda ne vraća naglo, niti odmah, kako ne bi došlo do novih havarija.

Ovo je, podsetimo, samo jedna u nizu havarija zbog kojih južni delovi Niša ostaju više desetina sati suvih slavina.

Zbog kvara na vodovodnoj mreži AC 300 u ulici Gabrovački put 2, došlo je do prekida u vodosnabdevanju korisnika u 2. visinskoj zoni, a u toku dana je zbog složenosti kvara moguć prekid i u 3. I 4. visinskoj zoni: od prostora iznad ulice Braće Ignjatović, više ulica iznad starog groblja, Bubnja ulice iznad Bubanjske i Bubanjskih heroja, Pasi poljana i deo Ledene stene od Malojastrebačke ulice i naviše. Korisnici naselja Gabrovac, Kalač brdo, kao i žitelji u Mokranjčevoj ulici, takodje su bez vode„, navodi se u saopštenju JKP Naisus.

Niški vodovod je obezbedio dve cisterne koje su raspoređene na potezu 1. Mokranjčeva ulica do Bubnja, 2. Njegoševa ulica, okolne ulice, Ledena Stena, Pasi Poljana.

„Završetak radova je predviđen do kraja dana, a vraćanje u redovno vodosnabdevanje,u sve tri visinske zone, predviđeno je postepenim puštanjem vode tokom sutrašnjeg dana“, najavljeno je na kraju.

Jedan komentar
TV K::CN