Pažljivkova pravila u saobraćaju – edukacija za najmlađe u Nišu

Na putevima širom sveta na svaka dva minuta poginu tri osobe, a na svaka četiri minuta u saobraćajnoj nesreći strada jedno dete. Ljudski život moguće je sačuvati bezbednim ponašanjem u saobraćaju. Grad Niš ove godine, u cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju, izdvaja 35 miliona dinara. Lokalni savet za bezbednost saobraćaja u Nišu i Agencija za bezbednost saobraćaja kroz različite aktivnosti edukovali su najmlađe o pravilima u saobraćaju.

Kako bi broj saobraćajnih nesreća bio smanjen u narednom periodu treba, kroz razgovore sa ljudima, raditi na prevenciji. Kombinacijom preventivnih i represivnih može se doći do pozitivinih rezultata, naglasila je u Nišu v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević.

Saobraćajno-obrazovni čas Pažljivkova pravila u saobraćaju organizovali su Agencija za bezbednost saobraćaja i Lokalni savet za bezbednost saobraćaja grada Niša, sa ciljem da se o pravilima u saobraćaju govori i van nastavnih aktivnosti.

Agencija za bezbednost saobraćaja poklonila je Visoko tehničkoj školi u Nišu simulator čeonog sudara, koji će im biti od pomoći kao novi vid edukacije. Potpisivanjem protokola ozvaničena je saradnja Agencije i ove niške škole.

TV K::CN