Za male pare i do Stokholma iz Niša od utorka

  • Prema neformalnom pojašnjenju, avionom od Niša do Stokholma, ako blagovremeno kupite kartu, možete da putujete i za manje novca nego od Niša do Subotice ili čak Novog Sada.

Već sledeće nedelje iz Niša će avionom moći da se putuje i do prestonice Švedske – Stokholma, i to, takodje, po najnižim cenama aeroprevoznika Rajaner, najavio je gradski menadžment.

Osim za pregovore za nove destinacije kao što su Pariz, Istanbul, Moskva, naredna godina rezervisana je i za dogradnju aerodromske zgrade jer je premalo prostora za aktuelni broj putnika na jedanaest linija.

Od 31. oktobra, iz Niša će se direktono moći i do najvećeg i glavnog švedskog grada, takođe avionima najvećeg niskotarifnog avioprevoznika Rajaner, a karte se već prodaju po dobro poznatim popularnim cenama.

Važno je da ova nova linija, koja startuje sledećeg utorka, neće biti poslednja u nizu novootvorenih jer, tvrde nadležnih, interesovanja prevoznika za nove destinacije iz niške vazdušne luke i te kako ima. U ovom gradu se hvale da je „popunjenost aviona je uglavnom 90 odsto“, a mahom su prodate sve karte za letove, tako da se aerodromska zgrada mora hitno proširiti.

Razvoj aerodroma u Nišu važan je i zbog privrede i to ne samo na lokalu, podvlači niški gradonačelnik, dok, s druge strane, rukovodstvo ,,Konstantina Velikog“ zadovoljno trlja ruke jer će od 1. januara ovo javno preduzeće biti samoodrživo.

Iz gradskog budžeta neće uzimati novac za plate i dažbine, a Niš će im biti strateški partner po pitanju razvoja i pomoći.

TV K::CN